//Feestelijke bij HTIB ter Gelegenheid van Dubbel Jubileum

Feestelijke bij HTIB ter Gelegenheid van Dubbel Jubileum

Amsterdam, 14 juni 2024 – Op vrijdag 14 juni vond een feestelijke en intieme receptie plaats bij het HTIB-hoofdkantoor in Amsterdam, ter ere van het 60-jarig jubileum van het arbeidsmigrantenverdrag tussen Türkiye en Nederland en de 50e verjaardag van de Turkse Arbeidersvereniging in Nederland (HTIB).

De middag begon om 17.00 uur met een inloop, gevolgd door de officiële opening om 17.30 uur. Wethouder Touria Meliani en Mustafa Ayrancı spraken de aanwezigen toe en benadrukten het belang van de langdurige samenwerking en de culturele bijdragen van Turkse migranten aan de Nederlandse samenleving.

Om 18.00 uur vond een boeiend panelgesprek plaats met de titel “2 talen, 2 werelden en 2 landen”, waarin diverse Turks-Nederlandse schrijvers en vertalers, waaronder Erdal Balcı, Erhan Güler, Hamide Doğan en Şaban Ol, hun inzichten deelden. Het gesprek werd gemodereerd door Suzan Yücel en bood een diepgaande blik op de ervaringen en verhalen van de Turkse gemeenschap in Nederland.

Na het panelgesprek genoten de gasten van een gezellige borrel met hapjes, waarbij oude herinneringen werden opgehaald en nieuwe connecties werden gemaakt. De receptie eindigde om 20.30 uur.

De feestelijke receptie was gratis toegankelijk en werd druk bezocht door leden van de Turkse gemeenschap, sympathisanten en andere genodigden. Het evenement markeerde een belangrijk moment in de geschiedenis van de Turkse arbeiders in Nederland en benadrukte de blijvende band tussen beide landen.