//7 JUNI 2024- JUBILEUMCONCERT 60 JAAR TURKSE MIGRATIE & 50 JAAR HTIB

7 JUNI 2024- JUBILEUMCONCERT 60 JAAR TURKSE MIGRATIE & 50 JAAR HTIB
Beste vrienden,

Graag nodigen wij je uit voor een feestelijke jubileumconcert op 7 juni in Theater Meervaart te Amsterdam!

In 2024 vieren we samen 60 jaar Turkse migratie & 50 jaar HTIB, de Turkse Arbeidersvereniging in Nederland. Een mijlpaal in de Nederlandse geschiedenis.
Om beide jubilea te vieren, organiseren wij een reeks aan activiteiten. Te beginnen met een jubileumconcert; een muzikale vertelling langs het Middellandse Zeegebied.
Ga mee op avontuur met bijna 35 muzikanten en solisten van verschillende generaties. Het belooft een reis te worden vol ontmoetingen met diverse culturen en liederen in het Turks, Koerdisch, Armeens, Grieks, Italiaans, Arabisch en natuurlijk Nederlands.
Diverse genres komen voorbij, met kleurrijke, avontuurlijke en emotionele muziek; denk aan volksmuziek, pop, opera, jazz, blues, cross-over en improvisaties. Met o.a. nieuw gecomponeerde muziek door Nederlands-Turkse componisten/songwriters.Een panorama van 60 jaar!

Credits: Artistieke leiding en arrangementen: Selim DoğruMet o.a. Ayşe Devrim Özalp, Aylin Sezer, Berrin Usta, Burak Dolutaş, Çelik Bilge, Che Karayel, Ezgi Köroğlu, Jef Hofmeister, Marcel Faber, Melis Erdoğan, Meral Polat Trio, Nurdan Saru, Nuri Gazibeyoğlu, Ruken Barış, Shaza Hayek, Roots Ensemble, reART Vocal Ensemble en nog veel meer.

Locatie: Theater Meervaart
Entree: 3,50, incl pauzedrankje

via www.meervaart.nl 

Tijd: 20.00 – 22.30 uur, inloop 19.00 uur.

RESERVEER NU JE TICKET!

We hopen je op 7 juni te mogen verwelkomen!Meral Polat Trio neemt je mee op een reis langs hedendaagse Anatolische folk, Koerdische klanken en de wortels van de blues. Aards, hoopvol en zielsnijdend. Met gedichten uit de poëtische nalatenschap van Meral’s vader Ali İhsan Polat, onderneemt het trio een zoektocht en vertolken ze de liefde, vitaliteit en melancholie van het hart.De oorspronkelijk uit het Turkse Zwarte-Zeegebied afkomstige singer-songwriter en componist Ezgi Köroğlu heeft in Turkije, Italië en in Nederland gewoond en dat voel je; vloeiend zingt zij in het Turks, Italiaans, Grieks en Engels – en neemt de luisteraar mee op een muzikale reis door verschillende landen.
De afgelopen seizoenen trad de Turks-Nederlandse sopraan Aylin Sezer onder andere op bij het Prinsengrachtconcert en vertolkte ze de rol van Violetta in de productie van La Traviata van de Nederlandse Reisopera en zong ze Ravel’s Shéhérazade en Beethoven 9 met Phion. Ze was meerdere malen te horen in de NTR ZaterdagMatinée, onder andere in Janáček’s Het Sluwe Vosje, Bellini’s il Pirata en Verdi’s I due Foscari. Ook zong ze de rol van Nele in de Nederlandstalige opera Thijl van Jan van Gilse, die genomineerd werd als “Best Rediscovered Work” door de International Opera Awards.

Initiatief van HTIB

Mede mogelijk gemaakt door:Gemeente Amsterdam, VFonds, Mondriaan Fonds, Cultuurfonds, Corendon, Rabobank, Gemeente Nijmegen. Copyright (C) 2024 HTIB. All rights reserved.

Our mailing address is:
info@htib.nl